Rabarbraen er på sitt fineste i Valdres nå.
Jeg har aldri vært noe særlig begeistra for rabarbra, men
da stiklingen jeg satte i fjor, stod her i all sin prakt,
måtte jeg bare gjøre noe.
Søkte på nettet, og endte opp med
Rabarbrasaft med vanilje
Beskrives bare med to ord
Himmelsk god
Og bare fargen er appetittvekker.
Ingen kunstige fargestoffer.
Ingen kunstige fargestoffer.
Oppskrifta fant jeg på nettet,
og den er som følger:
Rabarbrasaft.
1,5 liter vann
1 l sukker
1 sitron/lime
1/2 vaniljestang, splittet, med hele stangen
Kok opp vann og
sukker.
La simre til sukkeret er oppløst.
Skyll oog skjær rabarbra i biter, sitron i skiver.
La skallet til rabarbra være med for den fine rosa fargen.
Legg rabarbra, sitron og vaniljestang i en stor skål e.l.
(Jeg bruker en stor plastburk)
Hell over sukkerlaken.
Dekk til og sett kjølig 3 døgn.
La simre til sukkeret er oppløst.
Skyll oog skjær rabarbra i biter, sitron i skiver.
La skallet til rabarbra være med for den fine rosa fargen.
Legg rabarbra, sitron og vaniljestang i en stor skål e.l.
(Jeg bruker en stor plastburk)
Hell over sukkerlaken.
Dekk til og sett kjølig 3 døgn.
Sil, og hell på rene
flasker.
Bruk gjerne brusflasker hvis du skal fryse saften.
(Husk bare på å ikke fylle dem for fulle hvis de skal i frys)
Bruk gjerne brusflasker hvis du skal fryse saften.
(Husk bare på å ikke fylle dem for fulle hvis de skal i frys)
1 kg rabarbra gir ca 2 liter saft.
Etter at safta er ferdig
sitter du igjen med mye rabarbra som er altfor god til å kastes.
Plukka jeg ut sitronskivene og vanlijen
La i ei ildfast form
Lagde marengs
og stekte ved ca 150 grader til marengsen fikk en gylden farge.
Ble knallgod dessert.
Ble knallgod dessert.
Min mor kokte syltetøy av resten.
Ikke nødvendig å tilsette mer sukker.
Og snart er det mer rabarbrasaft med vanilje ferdig.
:) Inger
:) Inger
Det der så veldig fristende ut. Har masse rabarbra sjøl og tanken var å få kokt saft av den.
SvarSlettSitroner er til og med kjøpt inn. Men Rom ble ikke bygget på en dag, så sitronene ligger ubrukt
her enda. Heldigvis er rabarbraen også like fin, så kanskje jeg får ånden en dag denne uka...
Oppskrifta du har brukt ser god ut, så da har jeg en oppskrift til å velge i.
God uke til Valdres fra Lunner.
Nå fikk jeg også lyst å prøve,jammen må jeg lure meg ut i Rabarbrabedet i morgen og se om der er nok stilker igjen til å prøve denne saften …ser jo bare lekker ut!!!!!
SvarSlettGleder meg allerede til å prøve!!
Toveklem .)
Å ja denne er bare nydelig god :)
SvarSlettHar lagd den for noen år siden...
Jeg skal ut i hagen denne uke å
plukke inn å lage både litt saft og
andre ting - gleder meg :) Ønsker
deg en fin, fin ukestart, klem fra
Mette
Elsker rabarbra :) Her ble det 12 liter med saft, da uten vanilje, men allikevel kjempegod.
SvarSlettNå er du kommet skikkelig i siget :)
SvarSlettTakk for oppskrift lagrer den til en gang- rabarbraen vår er bitteliten, men håper neste år !
Nyt kvelden klem fra Monica
Dette er barndomsnostalgi - tror ikke mamma brukte vanilje i. Like fullt var det rabarbrasaft, suppe og syltetøy under produksjon så lenge den vokste. :-)
SvarSlettFortsatt fine dager til deg - vi sees plutselig. :-)
Klem, Marianne.
Ser helt nydelig ut. Dette fikk jeg lyst til å prøve.
SvarSlettKlem
Såg veldig god ut:))
SvarSlettFine kveld til deg!
Klem fra lillian
Nam! Dette så veldig godt - og delikat - ut ;-) Jeg har lyst på rabarbraplanter i hagen, jeg også ;-) Lekre bilder du har tatt.
SvarSlettØnsker deg en riktig god natt! Sov godt og drøm søtt!
Hvor lang holdbarhet på denne saften?
SvarSlett