lørdag 15. september 2012

Rakfisk og rakfisktapas


Rakfisk er en ekte valdresrett, ein hedersrett syng Hellbillies.
Det er ikke få rakfisklag jeg har hatt opp gjennom åra, fra Andøya i nord til Spania i sør. 
Det er hele vinteren med en rakfisk eller to med i bagasjen.
Mange har vært skeptiske, men men skepsisen har blitt snudd til: fantastisk, det beste jeg har smakt.... 

Vellagra og smøremjuk

med raulauk, purre, lefse, meierismør og mandelpotet.



I Valdres er rakfisk næring
Og snart er det Rakfiskfestival
med smaksprøver

Bildet er lånt fra fb-sida til Norsk Rakfiskfestival
Info om Norsk Rakfisfestival, 1.-3.november 2012 finner du HER

Rakfisk er høst og vintermat. 
Av rakfiskrester blir det

RAKFISKTAPAS

Finhakk rakfisken

Tilsett snøfrisk, gressløk eller purre. 
(Gjør ingenting om det er med litt løkrester fra i går)


Rør god sammen fisk, ost og gressløk

Smør det utover på lefse el. lompe
Rull sammen og del opp
Kan veldig godt fryses.


Bon Apetit

9 kommentarer:

  1. Såg det var kommet rakfisk i hyllene på butikken da jeg var å handlet i går, Det fristet. Men tenker jeg får vente litt til. Har blitt tradisjon å invitere til årets første rakfisklag når min kjære har bursdag 19 nov.
    Jeg er fra Jæren, og hadde aldri hørt om rakfisk før jeg kom opp hit vinteren 81-82 Husker første gangene jeg kjente lukta på butikken, Trodde hele Dokkas butikker hadde problemer med kloakken. Likte det ikke de første gangene jeg smakte det, men nå syns jeg det er godt. Gleder meg til årets første lag. Tror kanskje ikke jeg klarer å vente helt til midten av november.
    Lurt å bruke restene på lefse sammen med snøfrisk m.m. Smaker nok godt. Det må prøves.
    Ha ei fortsatt herlig helg :)

    SvarSlett
  2. Mmmmmmmmm......dette så godt ut :))Her sitter jeg med hjemmelaga pizza og barnetv og Pepsi Max og drømmer meg bort til rakfisk og øl ;)
    Ha en fin lørdagskveld:)
    Klem Line

    SvarSlett
  3. Åh, Ditta er snadder !!
    Eia var eg der :)

    Ha ein koseleg laurdagskveld !

    SvarSlett
  4. Ser vanvittig godt ut. Jeg har aldri smakt det, men nå ble jeg frista. God lørdagskveld. Klem, D

    SvarSlett
  5. Bærre lækkert! Gleder meg til rakfisksesongen nam nam:) Liker bloggen din, ser vi har sammenfallende interesser, legger meg til som følger:)
    Ha en trivelig lørdagskveld. Hilsen fra Ingrid Andrea

    SvarSlett
  6. nå ble jeg fristet!
    jeg hadde ikke smakt rakafisk før jeg flyttet til Hadeland...likte det med en gang ....nå bare er det noe av det beste jeg kan få ....gleder meg til det kommer i butikkene her :-)
    skal prøve den oppskriften ....digg!

    klem tone

    SvarSlett
  7. Sikkert veldig lekkert selv om jeg er mest glad i tilbehøret :) Sønn mion og kameratene er alltid på rakfisk festivalen som er tidlig i november- så da er alltid hytta opptatt. Er han sin hytte men vi kan jo låne den. Men burde vel prøvd meg på en slik festival engang :)

    Klem Monica

    SvarSlett
  8. Ja, her ble vi minnet om at du er fra Valdres:) Jeg har ikke helt lært meg dette med å like rakfisk, men jeg jobber med saken:)

    Fin ny uke til deg:)

    SvarSlett
  9. Så spennende! Det så veldig godt ut. Skikkelige potetlefser er jo digg i deg selv!

    :)

    SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å kommentere innlegget :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...