tirsdag 3. januar 2012

Artisjokkgodis

Artisjokk var for meg en grønnsak jeg aldri hadde prøvd meg på, men så fikk jeg gode venner på besøk i Spania, og her er det nå midt i innhøsting av artisjokkene, så da ble det fest.

Er bare kjempegodt.

Vask artisjokken, og kapp av stilken tett opptil `blomsten`. Kutt den slik at artisjokken kan stå.
Kok opp vann med litt salt. Vannet skal dekke hele artisjokken.
La den småkoke i 30 min.

Sett den på tallerknen. Plukk av ett og ett blad.
Nederst på hvert blad er det en slags boble som er mjuk - spis denne. Til lenger innover i artisjokken du kommer, dess mer godis er det å spise på hvert blad.
Ha i tillegg god olivenolje i en skål/liten bolle.
Legg litt flaksalt/havsalt på asjetten din.
Dypp artisjokken først i olivenolje og så i salt - nam, nam

Når du kommer inn til den mjuke kjerne spises denne i sin helhet.
Her kan være greit å bruke kniv og gaffel.

Og litt godt i glasset hører med.

Velbekomme.

Hunden min spiste helt reint hvert eneste artisjokkblad -dette var godis for han også,
men ble litt mye for magen ett par dager.

1 kommentar:

  1. Ser fantastisk ut - tror jeg må prøve det en gang!

    Klem, Marianne.

    SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å kommentere innlegget :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...