torsdag 19. juni 2014

Urtersalt fra egen hage

Det skjer så mye spennende om dagen,
men rekker ikke å blogge så mye.
Ett lite drypp i ny og ne blir det likevel.

Urtene 
mine har vokst noe veldig,
og er jo for galt at de skal bare stå og visne,
så nå har jeg laget mitt første urtesalt.

Kikka litt på nettet, men er litt dårlig på veging og måling,
så det meste går på slump.



 Jeg plukka inn:
- Gressløk
- Bjørnerot
- Persille
- Løpstikke
- Lavendel.
- 2 charlottløk

Rensk bort de grove stilkene.
Lavendelen brukte jeg både blomsten og bladene.


Så i denne





Finhakka


Etter at jeg hadde kjørt alt i maskinen,
blanda jeg det godt sammen.

Hadde i ett par never 
Jozo grovt havsalt



Smurte det utover i langpanna.
NB! Brukte silikonpapir, da henger det ikke fast.
Inn i stekeovnen på 50grader i ca 14 timer.
Satte ei sleiv i døra slik at lufta slipper ut.
Skal være "knekkebrød"-konsistens når det er ferdig

Løsna det etter steking med en stekespade




Knuste det til det ble fint.
Fylte på tett glass.
Og vips så har jeg det beste urtesaltet ever



Hvis det blir for mye eller for lite salt, 
så er det jo bare å bruke mer eller mindre salt neste gang, 
og blande alt sammen på nytt.

Er bare å bruke de urtene en har.
En neve av det ene og en neve eller to av det andre.

Ellers så finner du mer nøyaktige oppskrifter ved å google på nettet.


Her blir det i alle fall flere omganger med urtesalt framover.

Lykke til.



8 kommentarer:

  1. dete gjorde jeg i fjor ....så lur måte å bruke opp urtene på , og for en fantastisk smak :-)
    ga bort noe i gaver også.

    klem tone

    SvarSlett
  2. Smaker sikkert kjempegodt. Det må prøves.
    Har litt krydderurter i hagen.
    Ha en fortsatt herlig sommer :)

    SvarSlett
  3. Hmmm, dette høres kjempegodt ut!:) Mangler litt ingredienser men...må se om jeg ikke
    kan skaffe meg noen:))
    God helg! Og takk for du deler oppskriften!:)
    Klem fra Janne

    SvarSlett
  4. Spennende! Med gryende ingredienser i drivhuset bør jeg kanskje prøve.... :-)
    Ha en fin kveld!
    Klemmer i fleng, Marianne.

    SvarSlett
  5. Dette ser spennande ut. Kor flink og oppfinnsom du er !!

    Takk for invitasjon til låven din, men det er nok for langt
    å reise. Turen til austlandet blir med fly i år.

    God midsommarhelg frå Anne-Mari

    SvarSlett
  6. Takk for at du deler oppskriften på urtesalt :)
    Planen er å lage meg en urtehage, men her nord er det
    kaldt ennå - så det er lite som vokser og gror..
    Alt av sommerblomster står bare og sturer i krukkene
    sine - håper på litt varme snart.

    God lørdagskveld.

    SvarSlett
  7. Så flink du er :) det er jo så godt med slikt urtesalt. Har mange av de urtene du har brukt så dette burde jeg virkelig også gjøre.

    Ønsker deg nydelige sommerdager- nå er det bare å nyte :)

    Klemmer fra Monica

    SvarSlett
  8. En grei anvendelse av urter. ( hittil har jeg brukt urter kun nyplukka og fersk)

    SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å kommentere innlegget :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...