lørdag 1. oktober 2011

Kvinnfolkarbeid og mannfolkarbeid.

Lørdag 1.oktober med strålende sol og .......arbeidslyst...Mor tar oppvasken, mens far leser avisen husker jeg stod i leseboka mi på barneskolen.

Da jeg voks opp hadde begrepene kvinnfolkarbeid og mannfolkarbeid klare definisjoner. Husarbeid, matlaging, sying, melking og fjøsstell var en del av  kvinnfolkarbeid der jeg kommer fra. Mannfolkarbeid var å sitte i telefonen, kjøre traktor, reise til Oslo for å handle ny traktor, være skogsarbeider, kommunestyremedlem...  Litt satt på spissen, men ikke helt...
Heldigvis lot det seg ikke gjøre å praktisere kvinnfolkarbeid og mannfolkarbeid fullt ut heime hos oss - d.v.s. at mor gjorde alt innearbeid og det meste av utearbeidet. Far var politiker og pendlet til Oslo.  Og heldigvis for meg, og for foreldrene mine, så er jeg veldig praktisk anlagt. Her var det å kjøre traktor og være `slåttekar`og budeie fra jeg var ganske liten, men du verden for ei tid - bare gode minner.

Jeg pleier å si det slik, at om jeg ikke har lært noe annet i livet, så har jeg i alle fall lært å arbeide.

Kom til å tenke på dette i går, da jeg visste at jeg bare måtte få opp ett gjerde før snøen kom. Det var bare å hiv sæ i kalosja`n - avgårde og få tak i hon.

Hon, er ytterskjæret på stokken.

 Enhver god husmor må ha redskapen i orden - god redskap er halve jobben.

Dette er mine favorittredskaper.

I dag har jeg kappa lengder og fått opp gjerde - og det ble faktisk veldig bra.

Og slik ble resultatet. Litt kunstnerisk frihet har jeg hatt :)

 Om det å gjerde er kvinnfolkarbeid eller mannfolkarbeid  - nytter ikke å bekymre seg for - gjerdet måtte opp. Og jeg kjenner jeg har vært utrolig heldig som har hatt en oppvekst hvor jeg fikk muligheten for å lære både kararbeid og kjeringarbeid.

God helg folkens

Klem fra Inger

3 kommentarer:

 1. det var jenta si det...vi klarer det vi vil :-) flink har du vært!

  klem tone

  SvarSlett
 2. Morsomt å lese =)
  Og kjempeflink er du!! Ble kjempefint =)
  Klem Line

  SvarSlett
 3. Må bare bøye meg i støvet for deg flinke du er,skulle gjerne hatt meg en skigard eg og ,får høre med gubben,kunne tenkt meg en slik som levegg ,vi har ett lite småbruk som vi kjøpte for 6 år siden,men vi har ikke noe bufe ,vi har tre puser.Ha en flott uke ,KLEM fra MAgnhild:=)

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å kommentere innlegget :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...