fredag 7. oktober 2011

En takk til min oldemor

 I dag fikk jeg lyst til å gi en takk til min oldemor som jeg forhåpentligvis har arvet noe av kreativiteten min fra.


Min oldemor, Mathea, ble født i 1869 . Hun var en sterk personlighet, småbrukerkjerring, perfeksjonist og håndarbeidslærerinne.  Hun ble 96 år, og var klar til siste dag Jeg husker henne som en stram velstelt dame. med håret i en stram knute i nakken.  Har ikke så mang egne minner,for jeg var bare småjente. Men husker henne sittende ved bordet inne på rommet sitt på gamlehjemmet.
Oldemor Mathea hvilte aldri, og hun gjorde noen fantastiske håndarbeider - og jeg er så heldig å få være eier av en rull med strikkede border - strikket av sytråd. Ett fantastisk håndarbeide!!  Jeg har hatt dette liggende i flere år, men for ett par år siden kom min fantastiske mor på at hun skulle brodere gardiner i hardangersøm og så kunne vi sy oldemorbordene på.  Og slik ble det.

Er ikke jeg verdens heldigste??


Ett fantastisk håndarbeid.
Gardinene mine er noe av det aller kjæreste jeg har - det ligger så utrolig mye historie og flid i dem. Og de er helt unike - ingen har maken, og neppe noen vil få maken heller.

På Hadeland er Hadelandsvotten kommet på mote. Dette er en gammel oppskrift - og Hadelandsvotten ble i sin tid komponert av min oldemor Mathea. Jeg vet ikke når hun komponerte denne, men den har samme striper som busserullen, så det er vel en link her. Skal jobbe litt mer med den saken. Er så heldig at både min mor og hennes kusine lever, så det er mulighet for å samle historie.

Hadelandsvotten.
Min mors kusine strikket ett par av disse vottene til meg, har ikke råd å bruke dem, men de henger i vottesamlinga mi over speilet i gangen.

For noen år siden låg min mor på sykehus. I nabosenga låg ei dame som hadde min oldermors rokk. Snakk om tilfeldigheter - Jeg fikk nå bytta til meg rokken etter oldemor!! ... men den hadde vært angrepet av litt for mye dekorglede - er  blå med små hvite blomster over alt.  Har en jobb å gjøre med å fjerne malinga og få den tilbake til originalen. Så derfor ingen bilder av rokken.

Dette var en hyllest til min oldemor Mathea Tåjestua.  Hennes datter, min bestemor, laget også noen fantastiske håndarbeider. Bare å glede seg - kommer en hyllest til henne også. Og for ikke å snakke om, min mor - dere skulle se alt hun har laget - kommer en kjempehyllest til henne.

Ha en fin fredagskveld :)

Klem fra Inger

8 kommentarer:

 1. så hyggelig å hylle sin oldemor :-)...jeg har flere hadelandsvotter...min svigermor strikker dem :-)
  gleder meg til vi skal på bloggtreff, Inger ;-)

  klem tone

  SvarSlett
 2. Så koselig å lese Inger =)
  Morsomt med sånne gamle ting som man arver =)
  Ha en fin helg =)
  Klem Line

  SvarSlett
 3. For ein fin hyllest til Oldemor <3 ha ei flott helg Inger :)
  Klem frå Sissel

  SvarSlett
 4. så hyggelig arv! Både tingene og evnen :)

  SvarSlett
 5. Koselig lesning - og nydelig håndarbeid!
  Her er masse historie!
  Ha en flott lørdag!
  Klem, Marianne.

  SvarSlett
 6. for et nyyydelig håndarbeid! kjekt å arve slikt!

  SvarSlett
 7. Strikket blonde av sytråd... Jeg imponeres!!

  SvarSlett
 8. Sååå nydelig <3 For noen herlige minner etter oldemoren din :-)

  Ønsker deg en fin lørdgskveld :-)
  Klem, Nostalgia

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å kommentere innlegget :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...